De praktijk

Chiron complementaire diergeneeskunde

Let’s work on your dog’s future
De praktijk

Chiron complementaire diergeneeskunde

Met het behalen van mijn eerste certificeringen in veterinaire acupunctuur en veterinaire chiropractie kwam ook de behoefte om deze kennis op mijn eigen manier toe te passen, in een eigen praktijk. Acupunctuur bij dieren was 20 jaar geleden al wel bekend, maar chiropractie bij honden was in Nederland nog volledig onbekend. Het begon met lezingen over deze prachtige behandelmethode bij een paar hondenscholen en wat demonstraties. Al heel erg snel kwamen de patiënten en door mond tot mond reclame groeide de praktijk binnen de kortste keren enorm. 

In 2005 werd mijn huidige praktijk gebouw – de “blokhut” – neergezet, en had ik eindelijk mijn eigen ruimte. 

Naast acupunctuur en chiropractie zijn er in de loop der jaren nog veel meer therapie mogelijkheden bijgekomen, zoals kruiden geneeskunde, osteopathie, en essentiële olie therapie bijvoorbeeld. Ik leer heel erg graag nieuwe dingen!

De toeloop van patiënten werd in de loop der jaren zo groot, dat ik helaas een patiëntenstop heb moeten instellen. Dat is mede een reden geweest om de online cursus te maken: op die manier kan ik veel meer mensen bereiken. 

Voor de online cursus ben je dan ook van harte welkom, maar voor de praktijk neem ik geen nieuwe patiënten meer aan.

Leida met oudere hond bij het water

Happy canines

Oudere hond genietend van de zon

​Leida, de vrouw met de gouden handen! Dankzij de behandelingen van deze vakvrouw heeft mijn geleidehond Jones 8 jaar moeiteloos zijn werk kunnen doen. Ze heeft veel kennis, is lief voor de honden en Jones kwam er graag. Hij kwam er altijd blij binnen en was helemaal zen na de behandeling.

Sandra en Jones

Heerlijk samen

Wij zijn ontzettend blij dat we met onze labrador Joy bij Leida terecht konden! We dachten dat ze gewoon wat ouder werd, maar het bleek dat ze last van haar pootjes en haar rug had! Dankzij de behandelingen, de medicijnen en de supplementen werd ze al snel weer een stuk vrolijker. Door de oefeningen die we ook deden werd ze zelfs weer steviger op haar pootjes, wat we nooit verwacht hadden! Nu met tien jaar is ze blijer en fitter dan toen ze acht was, wie had dat kunnen denken!

Karin en Joy

Oudere hond in het gras

Het leven met onze hond Lola is zo bijzonder en wordt steeds leuker en dieper van betekenis naarmate zij ouder wordt. Het is voor ons heel belangrijk dat een dierenarts een compleet holistisch beeld heeft van een dier en zijn gezondheid. Leida heeft veel kennis van acupunctuur, chiropractie, homeopathie en voeding waarmee zij mij goed kan begeleiden en Lola kan behandelen. Lola geeft haar alle vertrouwen tijdens een behandeling. Ze werken dan echt samen en ik mag aanschouwen hoe zij de oorzaak achter de symptomen met zijn tweeën aanpakken. Leida is een fantastische coach en arts voor onze seniore Lola en de ideale ondersteuning om gezond te blijven.’

Lauren en Lola

Caring for your canine

Heb je nog vragen?