Super senior:

Het goud in grijs

Let’s work on your dog’s future
Super senior:

Het goud in grijs

Let’s work on your dog’s future

Jouw senior verdient het allerbeste

In de Academy ga je leren over diverse aspecten van het ouder worden, en de problemen die je hond daarbij kan hebben.

De volledige cursus bestaat uit 8 modules. Je gaat leren over aanraken met intentie: hoe je met eenvoudige maar effectieve technieken die je makkelijk kunt doen, je hond heerlijk kunt laten ontspannen.

Er is een module over het belang van blijven bewegen, waarin je naast waarom ook leert hoe je simpele oefeningen kunt doen, die je hond als een spelletje zal zien.

Er zijn modules over verrijking, maar ook een hele uitgebreide module over voeding en wat je daarmee allemaal kunt om de vitaliteit te bevorderen.

Twee veel voorkomende problemen bij de oudere hond komen ook aan bod: artrose en dementie. In deze modules leer je over het bijtijds herkennen als er iets niet helemaal goed gaat, zodat je zo snel mogelijk maatregelen kunt nemen.

En tenslotte is er een module over de onontkoombare laatste fase in  het leven van je hond.​

Scroll naar beneden voor meer informatie over de modules.

Oudere hond in het water

Voor wie?

Is deze cursus alleen voor mensen met een oude hond? Nee, zeker niet! Wanneer is deze cursus dan voor jou geschikt?

Je bent toegewijd, je liefde voor je hond staat bovenaan en je wilt er alles aan doen om zijn leven zo fijn mogelijk te maken, en om hem zo lang mogelijk fit en gezond bij je te hebben.
Je begrijpt dat de oorzaak van veel problemen vaak al heel sluipend op jonge leeftijd begint.
Je bent leergierig, wilt graag weten hoe dingen in elkaar zitten.
Je wilt goede informatie en uitleg over het ontstaan van problemen, en wat je eraan kunt doen om dat zoveel mogelijk vóór te zijn.
Je wilt ook gedegen informatie over wat je zelf kunt doen als er al problemen zijn, informatie van een ervaren expert, waar je op kunt vertrouwen.

Als je jezelf in het bovenstaande herkent, dan is deze cursus voor jou, ongeacht of je hond pas drie of al dertien jaar is!

Wat brengt het je?

Na het volgen van de cursus heb je een schat aan kennis en praktische vaardigheden om je ouder wordende hond te helpen en vitaal te houden. Je hebt een beter begrip van het verouderingsproces bij honden, inclusief inzichten uit de Traditionele Chinese Diergeneeskunde. Je hebt nieuwe vaardigheden in bewuste aanraak technieken, waardoor je kunt helpen bij pijn en je hond een diepe ontspanning kunt geven. Je hebt makkelijk toepasbare oefeningen om de mobiliteit van je hond te verbeteren. Je weet meer over mentale stimulans, en met inzichten over voeding en superfoods kun je het dagelijkse leven van je hond verder verrijken en vitaliteit bevorderen. Je weet meer over veel voorkomende aandoeningen zoals artrose en dementie, en hoe je te werk moet gaan als dit mogelijk zou spelen.

En: aan het einde van de cursus heb je niet alleen je kennis vergroot, maar ook een sterkere band met je geliefde maatje opgebouwd, waardoor jullie beider leven diepgaand is verrijkt.

Aanschaf Academy

“Let’s work on your dogs future” | Leida

Het goud in grijs

– de modules –

Module 1 | Introductie

In deze eerste module beginnen we met een overzicht van wat je mogelijk kunt waarnemen als je hond ouder wordt. We vergelijken honden- en mensen leeftijd, en we kijken naar ouder worden vanuit een ander perspectief: de Traditionele Chinese Diergeneeskunde (TCD).

Je krijgt diverse praktische tips, en er is een werkboek met praktische vragen.  

Deze module is een overzicht, en een goede kennismaking met de opzet van de cursus.

Module 2 | Aanraken

In deze module ga je beginnen je hond op een heel bewuste manier aan te raken. We raken allemaal dagelijks onze honden aan, we aaien, knuffelen en we kroelen, vaak zonder erbij stil te staan wat we doen. Daar gaan we verandering in brengen, want aanraken kan zoveel meer zijn als we bewust stil staan bij wat we doen. Je zou kunnen zeggen: je gaat aaien met intentie.

De technieken die je leert zijn eenvoudig te doen, zonder dat je er anatomische kennis voor nodig hebt. Maar de effecten zijn diepgaand, en geven een heerlijke ontspanning voor strammer wordende spieren en gewrichten. Aan het eind van deze module weet jij wat je kunt doen om je hond heerlijke wellness momenten te geven. 

Module 3 | Bewegen

In deze module gaan we kijken naar goed bewegen, en wat daarvoor nodig is.

Je hond heeft beweging nodig, maar hoeveel en op welke manier kan wel veranderen naarmate hij ouder wordt. Er kunnen ook ongemerkt gewoontes en patronen insluipen die op de langere termijn niet bevorderlijk zijn voor makkelijk bewegen. En dat is wat je wilt bereiken: dat je hond zo lang mogelijk makkelijk kan blijven bewegen.

In deze module leer je meer over wat daar voor nodig is. Je krijgt bovendien een aantal simpele maar effectieve oefeningen om samen met je hond te doen, zodat je heel eenvoudig zijn spierkracht kunt versterken zonder dat het je heel veel tijd hoeft te kosten.​

Module 4 | Verrijking

Dit is mogelijk wel één van de leukste modules uit de cursus!

We gaan het  hebben over wat verrijking eigenlijk is, en waarom het belangrijk – en leuk! – is om je er samen met je hond mee bezig te houden.

Het effect van het doen van extra activiteiten gaat namelijk veel verder dan “alleen maar” extra spelletjes, of gebruik maken van een snuffelmat (hoewel dat er zeker bij kan horen).

In deze module leer je over het hoe en waarom, en je krijgt weer praktische tips en voorbeelden van spellen zodat je heerlijk samen met je hond aan de gang kunt gaan.  ​

Module 5 | Voeding en supplementen

Dit is een hele grote module- over voeding valt heel veel te zeggen. Dat merk je meteen zodra je online gaat: je kunt dan heel veel tegenstrijdige informatie vinden. In deze module staat essentiële informatie overzichtelijk gerangschikt voor je. Je krijgt diverse hacks,  en informatie over superfoods die je kunt geven om de vitaliteit van je hond een boost te geven. Je leert waarom dat zo werkt, zodat je vol vertrouwen van iedere maaltijd een supermaaltijd kunt maken.

Module 6 | Artrose

In deze module gaan we dieper in op een heel veel voorkomende aandoening bij oudere honden: artrose. 

Artrose is een complex ziektebeeld, waar veel meer bij komt kijken dan “simpele slijtage”. Het begin van artrose gebeurt heel vaak al op jonge leeftijd: wist je dat ongeveer 40% van de honden boven de twee jaar al beginnende artrose heeft? 

Aan het eind van deze module weet je veel meer over hoe artrose ontstaat, en welke maatregelen je kunt nemen om artrose zoveel mogelijk vóór te zijn, zodat jouw hond zo lang mogelijk soepel en fit kan blijven. 

Module 7 | Dementie

Ook dit is een veel voorkomend probleem bij oudere honden, en het begint vaak heel sluipend. In deze module leer je meer over hoe je het zo vroeg mogelijk kunt herkennen, en wat je er dan aan kunt doen om je hond toch nog zo lang mogelijk geestelijk helder te houden. Dementie is een proces wat helaas (nog) niet helemaal te stoppen is, maar als je er vroeg bij bent zijn je kansen op vertraging van dit proces het beste. 

Deze module geeft je daar handvatten voor, zodat je zeker weet dat je alle mogelijkheden benut om je oudje zo lang mogelijk helder te houden.

Oudere hond genietend van de zon

Module 8 | De laatste fase

Dit is een module over een lastig onderwerp, maar iets wat wel besproken moet worden. Je krijgt er namelijk onherroepelijk mee te maken. Aan het einde van het hondenleven zijn er dingen waar je over na moet denken, en keuzes die je moet maken.

De meeste honden overlijden door euthanasie, en in deze module krijg je informatie over hoe dat proces gaat, maar ook welke keuzes je hebt. “Wanneer is het tijd” is een belangrijke vraag die aan de orde komt.

Deze module helpt je bij het maken van keuzes voor een goed levenseinde. Uiteindelijk wil je niet alleen kwaliteit van leven, maar als afscheid ook kwaliteit van sterven. ​

Bejaard hondenhoofd

Module 9 | Tot slot

In deze module vind je alle downloads uit de hele cursus bij elkaar. Alle checklists, vragenlijsten, e-books,  score formulieren en overzichten zijn hier weer terug te vinden. Ook de meditaties uit module 8 staan hier nog een keer. Je hoeft dus niet terug te zoeken in de modules als je iets nog een keer wilt opzoeken, hier staat alles bij elkaar voor je! 

Aanschaf complete cursus

In de complete cursus ga je leren over diverse aspecten van het ouder worden, en de problemen die je hond daarbij kan hebben. 

De volledige cursus bestaat uit 8 modules. Je gaat leren over aanraken met intentie: hoe je met eenvoudige maar effectieve technieken die je makkelijk kunt doen, je hond heerlijk kunt laten ontspannen. 

Er is een module over het belang van blijven bewegen, waarin je naast waarom ook leert hoe je simpele oefeningen kunt doen, die je hond als een spelletje zal zien. 

Er zijn modules over verrijking, maar ook een hele uitgebreide module over voeding en wat je daarmee allemaal kunt om de vitaliteit te bevorderen. 

Twee veel voorkomende problemen bij de oudere hond komen ook aan bod: artrose en dementie. In deze modules leer je over het bijtijds herkennen als er iets niet helemaal goed gaat, zodat je zo snel mogelijk maatregelen kunt nemen. 

En tenslotte is er een module over de onontkoombare laatste fase in  het leven van je hond.

Leida met hond bij water

Kennismaking of cadeau

Ben je nieuwsgierig naar de cursus “Het Goud in Grijs”, maar weet je niet helemaal zeker of het wat voor jou is?

Je kunt de eerste module als kennismaking apart aanschaffen. Je kunt dan op je gemak kijken of het je aanspreekt en hoe de online leeromgeving eruitziet.

Je vindt meteen in module 1 al heel veel praktische informatie waarmee je direct aan de slag kunt. Zo kun je uitproberen of dit iets is wat bij jou past.

Ben je na het volgen van deze module enthousiast geworden, en wil je alsnog de hele cursus doen, dan krijg je aan het eind van de module een speciale link om deze aan te schaffen. Het bedrag wat je voor kennismakingsmodule hebt betaald wordt in dat geval van het totaalbedrag afgetrokken, en de volledige cursus gaat meteen voor je open.

De kennismakingsprijs is € 57,50.

En… je kan hem natuurlijk ook cadeau geven!

 

Leida met oudere hond

Module Aanraken

Dit is de volledige tweede module uit de complete cursus. Voor veel cursisten zijn zowel de achtergrond informatie als de praktische oefeningen uit deze module zo waardevol gebleken dat we op veler verzoek deze module als aparte unit beschikbaar gemaakt hebben.

Je hebt geen kennis van spieren of gewrichten nodig om deze module te kunnen doen. Alles wat je nodig hebt wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van foto en video materiaal.

De kennis en de vaardigheden uit deze module zijn ook bij jonge honden heel goed toepasbaar.

Ben je na het volgen van deze module enthousiast geworden zijn en alsnog de volledige cursus willen doen, dan krijg je aan het eind van de module een speciale link om deze aan te schaffen.

Happy Canines

Leida, de vrouw met de gouden handen! Dankzij de behandelingen van deze vakvrouw heeft mijn geleidehond Jones 8 jaar moeiteloos zijn werk kunnen doen. Ze heeft veel kennis, is lief voor de honden en Jones kwam er graag. Hij kwam er altijd blij binnen en was helemaal zen na de behandeling.

Sandra en Jones

Wij zijn ontzettend blij dat we met onze labrador Joy bij Leida terecht konden! We dachten dat ze gewoon wat ouder werd, maar het bleek dat ze last van haar pootjes en haar rug had! Dankzij de behandelingen, de medicijnen en de supplementen werd ze al snel weer een stuk vrolijker. Door de oefeningen die we ook deden werd ze zelfs weer steviger op haar pootjes, wat we nooit verwacht hadden! Nu met tien jaar is ze blijer en fitter dan toen ze acht was, wie had dat kunnen denken!

Karin en Joy

Het leven met onze hond Lola is zo bijzonder en wordt steeds leuker en dieper van betekenis naarmate zij ouder wordt. Het is voor ons heel belangrijk dat een dierenarts een compleet holistisch beeld heeft van een dier en zijn gezondheid. Leida heeft veel kennis van acupunctuur, chiropractie, homeopathie en voeding waarmee zij mij goed kan begeleiden en Lola kan behandelen. Lola geeft haar alle vertrouwen tijdens een behandeling. Ze werken dan echt samen en ik mag aanschouwen hoe zij de oorzaak achter de symptomen met zijn tweeën aanpakken. Leida is een fantastische coach en arts voor onze seniore Lola en de ideale ondersteuning om gezond te blijven.’

Lauren en Lola

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het in zijn werk?

Op het moment dat je aanmelding definitief is na betaling van het cursusgeld ontvang je per email je inlog gegevens voor de academie. Je hebt dan meteen toegang tot alle modules (als je de volledige cursus hebt aangeschaft). Je kunt beginnen met datgene wat je het meeste aanspreekt. Toch raad ik je aan om in elk geval de eerste drie modules in die volgorde te doen, omdat dat je de beste basis geeft.

De meeste modules zijn vooral tekst om door te lezen, sommigen met een werkboek of een checklist. Een paar modules hebben ook instructie video’s, deze zijn meestal niet langer dan 5 minuten, vaak korter.

Uit hoeveel modules bestaat de cursus?

Op dit moment bestaat de cursus in ieder geval uit 8 modules, dat kan in de toekomst uitgebreid worden. Als je je inschrijft voor email updates krijg je nieuws daarover meteen in je inbox!

Hoeveel tijd gaat het me kosten?

Dat is heel persoonlijk, en wisselt ook per module. Sommige modules zijn vooral uitleg en informatie, bij andere modules zitten instructie video’s en oefeningen. De oefeningen moeten rustig opgebouwd worden, en het kan meerdere weken duren voordat jij en je hond daar een routine in gevonden hebben. Maar je hebt sowieso een jaar toegang tot al het materiaal, dus je kunt overal lekker de tijd voor nemen!

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

In principe heb je vanaf je inschrijving een jaar lang toegang tot het cursus materiaal. Daarna zal het mogelijk zijn om tegen een geringe vergoeding nog langer toegang te houden als je daar behoefte aan hebt.

Mijn andere hond is nog geen senior, kan ik daarmee ook meedoen aan de cursus?

Absoluut! Hou rekening met een minimumleeftijd van 6 maanden, maar alle honden ouder dan dat kunnen meedoen, en baat hebben bij de oefeningen en alles wat je leert. Alleen de  voedingsmodule is minder geschikt voor echt jonge honden.

En wat als ik me bedenk?

Volgens de Nederlandse wetgeving is er geen herroepingsrecht voor digitale producten waar meteen toegang toe is. Omdat alle modules meteen open staan zodra je inlogt geldt dat ook voor deze cursus. Ook als je in termijnen betaalt, ga je een betalingsverplichting voor het totale bedrag aan.

Senior honden: Het grijs in goud!

€ 397,00