Over mij

Welkom, ik ben Leida

Dierenarts CVA CVC
Over mij

Welkom, ik ben Leida

Caring for your canine

Opgroeiend tussen kippen, konijnen, cavia’s en een hond kan ik me niet eens meer herinneren wanneer ik besloot om dierenarts te worden. Dat stond voor mij al heel jong vast.

Ik studeerde in 1987 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.  Het oplossen van mijn eigen chronische rugklachten door chiropractie bracht  me er – na een aantal jaren in de praktijk – toe om in 2004 mijn internationale certificering als veterinair chiropractor te behalen (IVCA), en het starten van mijn eigen praktijk voor complementaire diergeneeskunde.

In 2005 volgde internationale certificering  als veterinair acupuncturist (IVAS), en in de loop der jaren zijn er steeds meer therapie mogelijkheden bijgekomen, zoals (Chinese) kruiden therapie, TuiNa massage, essentiële oliën, osteopathie, en nog veel meer.

Ik heb altijd een zwak gehad voor oudere honden en in de loop der jaren heb ik duizenden honden en hun mensen geholpen, om de tweede helft van het leven zo goed en mooi mogelijk te maken. Ik heb gezien wat de uitdagingen kunnen zijn, zowel bij mijn patiënten als bij mijn eigen honden waarmee ik dat proces zelf ook meerdere keren door gegaan ben – ik weet hoe het is.

Mijn missie en passie is om mensen te helpen samen met hun hond zoveel mogelijk mooie, gezonde, fitte jaren te hebben!

*CVA = Certified Veterinary Acupuncturist
*CVC = Certified Veterinary Chiropractor

Leida met oudere hond bij het water

Happy canines

Oudere hond genietend van de zon

​Leida, de vrouw met de gouden handen! Dankzij de behandelingen van deze vakvrouw heeft mijn geleidehond Jones 8 jaar moeiteloos zijn werk kunnen doen. Ze heeft veel kennis, is lief voor de honden en Jones kwam er graag. Hij kwam er altijd blij binnen en was helemaal zen na de behandeling.

Sandra en Jones

Heerlijk samen

Wij zijn ontzettend blij dat we met onze labrador Joy bij Leida terecht konden! We dachten dat ze gewoon wat ouder werd, maar het bleek dat ze last van haar pootjes en haar rug had! Dankzij de behandelingen, de medicijnen en de supplementen werd ze al snel weer een stuk vrolijker. Door de oefeningen die we ook deden werd ze zelfs weer steviger op haar pootjes, wat we nooit verwacht hadden! Nu met tien jaar is ze blijer en fitter dan toen ze acht was, wie had dat kunnen denken!

Karin en Joy

Oudere hond in het gras

Het leven met onze hond Lola is zo bijzonder en wordt steeds leuker en dieper van betekenis naarmate zij ouder wordt. Het is voor ons heel belangrijk dat een dierenarts een compleet holistisch beeld heeft van een dier en zijn gezondheid. Leida heeft veel kennis van acupunctuur, chiropractie, homeopathie en voeding waarmee zij mij goed kan begeleiden en Lola kan behandelen. Lola geeft haar alle vertrouwen tijdens een behandeling. Ze werken dan echt samen en ik mag aanschouwen hoe zij de oorzaak achter de symptomen met zijn tweeën aanpakken. Leida is een fantastische coach en arts voor onze seniore Lola en de ideale ondersteuning om gezond te blijven.’

Lauren en Lola

Caring for your canine

Heb je nog vragen?